.................selamat datang my dear all.................

......Assalamualaikum......

Terima kasih kepada korang yg dtg jenguk2 blog ni.
..

Aku hanya menulis ttg 'Personal Life-hepy + sad' ttg 'photography' dan ttg 'i am B2B', as a M2B n now i am mama.. hehehe.. like! like! like!

Tinggalkan link anda utk aku jejak kembali .

































.:TQ 4 yr supporting & i follow u next:.

.:be my stalker:.

.:klik iklan ni:.

December 21, 2012

oohh .. face of this week ~`~~`



 Assalamualaimumm ..............


aper cer?..
ni la wajah2 aku sepajang mgu ni...hahahaa
kemalasan di tahap luar biasa..
kje dh bertimbun2.. xbuat.. buat2 cam x nmpk je fail2 yg melambak kat meja aku ni..
selalu fikir... owhh next week ade!!

almaklumla 
hidup sudah berubah
dr single to married..
tmpt kje dh jauh dr dlu..
bgn  kne awal2 pg dh
kdg2 mmg terlajak & punch card merah..
geram dgn dia pn ade..
dia penyebab aku sering lewat.. 
tp tu payah nk tolak ... miaahahaa..  
 bile skang aku dh mule belajar kuar awl dr umah
terawl sgt plak dtg opis...
ngantuk-akibatnye aku g surau tido sebrg sejam..hiihi..

setiap pg pasti aku akn berlari2
trn naik tangga sbb amik baju, gosok baju..
decide last2- gosok baju mlm - tu pn klu rajin
 
dh lewat~jem plak.. so aturan ms kne lbh awl kuar umh..
blk dh kne masak
xleh nk bersenang lenang blk umah mcm dlu
blk  kje plak-dlu leh je lengah2 blk sbb umh dkt
skang kne sharp kul 5 cabott..
1 hal lagi jem nnt ..

umah plak aku tension sgt2 tgk
bersepah2
berserabot dgn brg umh yg x sempat nk kemas..
ade lg yg buat aku bertambah stress
blk kje dh sah2 letih penat
dan segala mcm tok nenek yg ade dlm minda aku neh!

pastu..
bile dia sgt2 cerewet bab keselamatan dlm umh..
pintu yg ade 1 selak pun nk tambah 1 lg selak..pd hal dh ade mangga dh.
dh selak plak pintu tu letak lg skru putar tu ibarat kunci jg..
skru tu ade kat pintu dpn n belakang.. 
so, byk sgt halangan aku nk kuar umah..bile nk cpt..dan kdg2 buat aku hangin..
 byk lg sbnrnye obses dia pd keselamatan..
blk kje aku tgk sume plug dia cabut.. ohh!.. 
pendek kate ape saje plug..
klu blh peti ais tu di cabot plug, itu pn dia buat gak ..
kepala gas tu dia cabut gak.. 
klu just x ketatkan ok lg.. 
ni dia cabot.. terkial tukang msk ni kan..huhu
mesti dia ckp aku ni x hati2. dia kate aku ni berhati. x beringat.. hihihii..
yer, ade byk benda yg wat aku sambil lewa.
tp sambil lewa aku xde la terlampau.
tp sbb xmo stress, aku mls nk marah..mls nk pk
sbb aku tau, dia nk jaga aku dgn baik.
syg aku amat2 sgt..
dia nk kami hidup tanpa sebarang kekacauan dr org lain..

mungkin kerana sbb
yg x berapa nk munasabah berikut
aku jd mls nk keje..
ngantokk yaahammat kat opis..
kje bertimbun..
mood ntah mn2...


hai........ im waiting for 2013..
moga segalanya menjana sinar yg lbh baik
baik dr aku mahupun dr dia..



i love him soo much!!..


(eh! ni bkn nk ngeluh.. saje buat rumusan utk mgu ni.. xkan aku nk citer kat dia trg2 gini..di sini hanya tmpt utk meluahkan perasaan ..... ehh .. lega laa) hiihi..


 

3 comments:

neng ana said...

Totally different kan bila dah kawin ni. Dah takleh nak berjimba2 sgt cm time bujang2an dulu.. Balik pn on time sbb nk kne bt keje kt rmh plak..
Papepn, kne redha je sbb bykkkkk sgt pahala isteri dpt kan :)

bintanghati said...

neng ana:.. hehehee..
segalanya mmg kne redha sbb dh jd isteri.. sgt2 berbeza bile dh kawen... blum dpt penyesuaian hidup yg btl2 sempurna baik diri kite or diri dia.


zarith said...

eh eh inilah masa suai kenal... Yang penting terima seadanya baik buruk pasangan....

p/s: bosan jugak kat ofis. Ramia yang bercuti...

.:Klik la iklan ni ha:.