.................selamat datang my dear all.................

......Assalamualaikum......

Terima kasih kepada korang yg dtg jenguk2 blog ni.
..

Aku hanya menulis ttg 'Personal Life-hepy + sad' ttg 'photography' dan ttg 'i am B2B', as a M2B n now i am mama.. hehehe.. like! like! like!

Tinggalkan link anda utk aku jejak kembali .

































.:TQ 4 yr supporting & i follow u next:.

.:be my stalker:.

.:klik iklan ni:.

September 17, 2012

Bunga Pahar : DIY by my mum

Assalamualaikum ...
all readers & B2B



Arini aku nk hapdet pasal bunga pahar..
bkn aku yg wat, tp handmade by emak ..
aku kan mmg keras tgn,
so, mmg x la nk wat bunga2 nih!....
sbb mak aku ni mmg pakar bab2 ni...
mak la yg wat hantaran aku
mak la yg wat bunga pahar
mak la yg wat hampir semua wedding preparation aku
so, bunga pahar ni in progress lg lerr ...









Asalnya mak aku nk wat bunga pahar/telur yg biasa2 tu jerr..
yg mcm ni haaa... tgk eh!




tp mak aku ckp, klu wat yg biasa pakai lidi ni selalunya org buang...
klu yg bunga cam td tu, blh letakkan dia dlm lemari.. hehhe
sbb sng nk tegak kan bunga tu..
so, yg paten gini, kensel laa..
yela, mak aku yg wat sendiri, dh tentu la dia xnk org buang kan..
klu bli je bunga telur ni, lain feel nyee..kan !



INFO (must read)

utk pengetahuan korang
mak aku mmg amik tempahan utk kerja tgn mcm ni...
mcm2 mak aku leh wat.
hantaran
sireh junjung
bunga2
kristal
gelang tgn
beg tgn kait
menjahit baju & Jahit langsir
mekap
(dlu mak aku pernah serius mengandam, tp tidak lg skang)
setakat mekap ok laa
ms aku tunang dlu, mak yg mekap.
tgn mak aku ni mmg kretip
aku je tak mcm tu..
mak aku mmg xkn suh aku wat punyaa.. hehee
sbb aku mmg xsuke nk wat..
suke tgk, ok..
klu suh aku g shoot ke, panjat pokok ke, main futsal ke, main kat sungai/kolam pi mancing kee..
aku mmg leh wat..
jgn suh aku wat benda ala2 gegirl nih..
tak dapek den nk nolong eh!!!
hhehee..




ni antra hasil kerja tgn mak aku






nk lbh jelas blh la jenguk kat blogshop aku ni...
(sory eh , x hapdet pun, tp still available)

rs2 korang minat leh la kontek mak aku..
Pn. Maznah 012-3845177
utk tnya harge n bajet..
citer dgn aku x guna, sbb aku x tau..
so, direct trs kat mak aku je sng..



wasalam ...........


10 comments:

neng ana said...

Rajin la mak2 kte ni kan. Anak diorg je yg keras tgh.hehe

MiSsJue said...

jelousnyee...sangat cantik T___T nk mnuntut ngan ur mom boleh..wooo....

Nn said...

mmg tangan berseni mak anda ye!

bintanghati said...

ANA: HEHE.. TU la, mak yg excited sbb kite ank sulong & sorang je ank pompuan dlm kuarge ..mybe la mak rajin nk wat sendiri.

miss jue : mak ckp klu nk menuntut kne btl2 minat, klu x dia mls nk ajo termsk la kite yg x rajin ni kan..
xkan menuntut ler..

Nn: hurm.. sejak azali lg mak begitu .. hhehe

anakpakshaikh said...

rajinnya mak buat. follow your blog

bintanghati said...

tq ye anakpak shaikh ... hehee

LiNda said...

mak2 memang rmai yg kretip.tp anak2 je yg x kretip..sedih..huhu. Btw, bunga telur yg ur mom buat tu serius cntik..:)

Amalina Ali said...

Wahhhh... makcik kretip la... cayalah makcik. jimat tenaga anak makcik. HIHI.

bintanghati said...

linda : tengkiu linda ...ye la, dr dlu lg mak suh blajo menjhit la , n kretip bagai tu kan .. 1 pun x kenan nk wat.. huhu
sape dtg tepung tawar nnt, blh la dptkan bunga telur tuh,,...hehe

amalina : ye , byk tenaga kite jimat bab2 wat benda2 ni.. serah diri je.hhihi..

shizansyafik said...

cantikla.. =)

.:Klik la iklan ni ha:.