.................selamat datang my dear all.................

......Assalamualaikum......

Terima kasih kepada korang yg dtg jenguk2 blog ni.
..

Aku hanya menulis ttg 'Personal Life-hepy + sad' ttg 'photography' dan ttg 'i am B2B', as a M2B n now i am mama.. hehehe.. like! like! like!

Tinggalkan link anda utk aku jejak kembali .

































.:TQ 4 yr supporting & i follow u next:.

.:be my stalker:.

.:klik iklan ni:.

September 12, 2012

Inspired Story : Tudung lilit a.k.a Hijab/Shawl

Assalamualaikum ..  ..all readers


aku nk kongsi 1 cite ..
ttg aku & hijab ....................................heheh.. aku bkn la org yg bru nk berjinak2 dgn tudung ni ..
bukan tau! lama sudaaaa...
cuma selama ni aku hanya selesa bertudung biasa2 jer..
yang jenis bawal... like dis!



 or this!...................... heheehehehe
sbb sng sgt nk sarung ...




pada aku ler...tudung belit2 ni ssh nk pakai, ssh nk lilit... 
pakai pin byk.. dan membuatkan muke aku mooolat ...hehe (bulat)...
sbnrnye aku minat jg nk gayakan shawl yg belit2 ni tp tiap kali,
aku pakai,
tgk cermin,
haiiyeerr.... bulat..
aku campak blk ats katil..or simpan je wat pekasam...
pd hal byk je aku bli shawl tu..tp segan nk pakai...
keyakinan diri pun xde ms tu.. 
(ms ni mmg x biasa la pki, mmg terkial2)................huhuuh.....

& Now





gambo2 ni sekadar hiasan je yerr................. heehehee...
(org yg knl aku..mesti? ye ker!!..hehe)




budak jahat laa, byk bagi aku semangat & inspirasi utk aku
berani pakai hijab/shawl mcm gini...
belit2 gini ann...
sungguh pun muke aku sgt bulat & yg kdg2 aku rs ntah ape2 je muke aku pki cenggini, 
tp aku suke + bahagia......

aku tau budak jahat suke sgt aku pakai shawl mcm ni..
dia pnh ler ckp... nnt bkn sape pun yg nk tgk...
sy juga.katanya..
dh jadi isteri sy nnt, dh biasa pakai mcm ni.sy jg yg akn tgk..bkn org lain.
org lain nk kate ape pun kat awk. sy pedulik haper.
janji kat mate sy awk cute.... miahahahaa...
tu ler lbh kuang dia bg naseeehaatt.. hahahahaa..
okeh!..i followwwww dearr ~...

bkn tu saje .. budak jahat pun buat aku bertambah pandai bergaya dr segi pakaian....
selama ni bkn x up to date hokeh!....
tp selalunya aku hnya pki suar jin jek kuar jln2....
skang ni rajin le jg aku pki skirt ker, 
pakai yg pelik2 tu ker.. hehehe...



 (ni first time kuar dgn budak jahat pki skirt..pd hal skirt biru tu, ade setahun lbh dh aku bli wat pekasam)

semua tu inspirasi dr budak jahat & berbekalkan blog2/blogger/kwn2 seangkatan yg byk aku tgk,
dorang pun selamba je pakai skirt... n pakai hijab/shawls yg belit2 tuh...
comeyyyyy je aku tgk!..kan kannnn
ditambah plak dgn byk je gaya hijab yg Ooosem2 skang ni..
hijab pun dh pelbagai patern n warna yg Gojes!!..
hehe 

tp xla tiap kali kuar je aku pki shawl ni..
tgk keadaan la klu rajin...
 klu pi opis aku pki tudung biasa je.
kdg2 rindu jg nk pki tudung patern bawal tu haaa...
tuko2 le kan.. xle buhsan!


yg pntg aku dh yakin nk pakai cara yg selama ni aku dh lama nk cuba...
tp x juga tercapai di ats sbb segan, malu, & x yakin pd diri sendiri...
ditambah plak dgn kwn2 pun lbh kuang sama je patern cam aku...
hahahahaa...

aku rs bahagia + suke dgn keyakinan yg ade pd aku skang ..
segalanya kerana Budak Jahat.
Dia yg memberi Inspirasi ... cheewaahh.. 
klu dia bace ni..mesti rolling eyes nyaaa...hahaha....
Love him so much!





4 comments:

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said...

pakai je... sok sok ade baby tak sempat nak ikat kain pon.. hehehhe

bintanghati said...

... hahahahaaa...

orked violet said...

eh! cantek La..serious suke tudung LiLit2 tp mmg xreti. da downLoad tutoriaL kt youtube tp stiL xphm. stiL senget, stiL tercekik Leher, etc.

jeLes tgk org bLeh bgaye ngn mcm2 jenis tudung.xde La boring kan..huhu

bintanghati said...

... hahaha..

mcm ni, sis pun xdenye reti pn mule, xde pun tgk utube ke haper..
semuanya hasil imaginasi sendiri, n skit2 tnya member 1 opis yg suke gak pki shawl..

pd kite sbnrnye, pki lilit ni bkn semua leh ikut care kat utube tp dlm ms yg sama, kene la ade sorang membe bantu bg idea, sama ade cantik ke x liliitan yg kite wat ..

percaya la, kite lilit ikut suke je dlm ms yg sma, imagine yg mcm dlm mag..

selamat mencube yer..hihi

.:Klik la iklan ni ha:.