.................selamat datang my dear all.................

......Assalamualaikum......

Terima kasih kepada korang yg dtg jenguk2 blog ni.
..

Aku hanya menulis ttg 'Personal Life-hepy + sad' ttg 'photography' dan ttg 'i am B2B', as a M2B n now i am mama.. hehehe.. like! like! like!

Tinggalkan link anda utk aku jejak kembali .

































.:TQ 4 yr supporting & i follow u next:.

.:be my stalker:.

.:klik iklan ni:.

December 12, 2012

Bile inai masih merah di jari ..

Assalamualaikum ... 

Now i am X-B2B ... whatever la kan.. 
hehehe
Alhamdulillah aku telah selamat diijabkabulkan pd 24 November 2012, Sabtu selepas waktu asar.. 
nikah di surau.

sbnrnye nk review sgt psl wedding ni
aku x berapa nk rajin..
aku just nk citer pe yg aku rs best nk share ..

meh aku nk share pic2 aku slps nikah...
ehsan dr iphone sendiri .. hihi 
pic dr OP biasala kan.. 
lg 2 bln bru dpt..huhu





 ( kwn rapat kak shen & dak mai )



 (oooh.. ni la satu2 nye pengapit aku utk majlis resepsi)
x mampo nk ade bridesmaid .. huhuhu








  org kate.. kite akn rs berdebar saat melangkah ke majlis akad
tp tidak pulak terjadi kat aku .
aku cume rs hepy nk kawen
tidak ade debaran..
rs seronok ade org mekapkan..
ade mak andam pakikan baju ..hihi
pakai inai..
perasaan yg biasa2 saje.. senyum..
npe ntah jd mcm tu..
 ehehe

plg aku rs bangga ms nikah tu...
alhamdulillah... budak jahat hanya sekali lafaz je..
dh selamat minah rock ni jd bini dia..hehe
aku risau klu dia lafaz 2-3 kali...

dan sekali lg aku dpt elakkan perkara2 yg blh wat aku sedih
& nangis.. syukur semua tu x berlaku pn..
mybe sbb aku x perlu sign pape pn..
aku x de pun kne bace pape yg selalu kadi suh isteri baca tu...
semuanya tiada..
segalanya berjln dgn lancar..
HandBouquet

tu aku wat sendiri tau...
eh silap.. mak aku yg wat.hehee.
lbh suke fresh flower
n bg aku bunga ros ni nmpak majlis nikah tu cam suci murni ...
...
:
:
:
:

sbnrnye nk citer psl inai jek
pastu terlajak plak psl nikah.. hahhaa
tp ok je la kan..

Bila inai masih merah dijari ni........................ seronok sgt2..
mn2 pergi pn org dok tgk & perhati..
ade kite org pegi kedai mamak breakfast..
ade la sekumpulan pak polisi yg duk meja dpn kite org..
asik2 pandang n senyum je ..




aku pegi bank pun..
biasala... ade je yg senyum2 n tgk je aku..hihi
aku x perasan tau.. Btl..

ms mkn kat foodcourt presint 9..
kbtulan kite org order kat kedai lain2..
dh duduk kat meja je..
budak jahat ckp..
td ms kat kedai tu, ank dia ckp..
eh, mak..abg tu pakai inai la..
dia bru kawen..
pastu siap makcik tu tgk lg inai dak jahat dr dekat.. mmg ia katenye baru kawen..
 rezki jg bile makcik tu bg lauk free... 

spt yg pnh aku ckp sblm ni..
inai aku pun inai natural cam biasa..
tiada ukiran
sbb budak jahat x suke aku buat
inai ukir2 tu..
aku xde la terkilan sgt x buat ukir2 tu 
sbb sblm2 ni sblm aku jumpa budak jahat lg
aku dh biasa buat inai ukir tu klu jumpa kat pasar or karvivel mn2..
so, x kisah sgt.. 
 
tu la pengalaman aku sebgai pengantin baru 
yg msh lg ade inai kat jari ..
so...korang yg bru je jd X-B2b tu mesti rs benda yg sma mcm aku kan..




 


22 comments:

Diyana said...

Congrats Cik Bin.. eh, kena pgil Puan Bin dh skrg.. hehe

Saya pun xde laa debar sgt masa kat masjid tu...
Cuma ada ghost bump sikit masa "aku nikahkan dikau...." and "aku terima nikahnya...."

Pastu sedeyh... hehe

bintanghati said...

thanks diyana ..
tu la.. skang kene redho la org panggil pn BIn ... hehe.. x gitu Pn diyana ... hahahahaa

sbnrnye klu blh x nk keluarkan air mate.. perasaan sedih tu skit je ade.
yg menangis ms nikah tu ialah adik lelaki cik bin.. hehee..
lama dh kot dia tgu kakak dia ni kawen..

Diyana said...

alolo sweet nya adik dia... hehe
kakak kesayangan ni...

bintanghati said...

maunye x nangis ... cik bin ni kakak sulung .. perempuan sorang je dlm keluarge... adik lelaki 5 org..
maunye semua x berhrp cik bin ni kawen..
maklumla cik bin ni kawen umo awl 30an.. sbb tu la dorang sedih kot..

Amalina Ali said...

tahniah sayang. nanti review pape yang patut eh.

gagah betul hati awak ye. tak nangis pun. :)

bintanghati said...

... sbnrye nana, try to gagah jg..
xnk pandang muke mak..
xnk pandang muke ayah..
xnk pandang muke adik2...

sbb ms nk nikah tu, sbnrnye cik bin dh perasan, mak asik pandang jek..
adik pn pandang.. tp cpt2 alih pndang ke lain..
kang berjurai sume... hehheee..
bkn pe, kang buruk je cik bin nangis..bkn blh nangis skit2.. kikiki

cik mah said...

hehehhe....comel je...orang pun excited tgok bila pkai inai kan...

nona said...

tahniah..welcome to ex-b2b club hehe...betul org asyik tgk je jari kita, syok pun ada hehe inai dh nak hilang rs nak touch up lagi..biar mood pengantin baru setiap masa

bintanghati said...

cik mah nnt rasa la kan perasaan bile dh pki inai pas kawen...

nona ... thanks nona..
tu la inai pun dh nak ilang ni..huhu

lain rs bile pki inai saje2..
dgn paki inai sbb kawen..

s h a said...

Congratz dear.Sowi sha x dapat pg. Hari yang same tu ade satu kenduri sepupu mak kt KL. Sesat nak pg sane. Last2 kul 3 gak br jmp. Sha takut lambat sgt nk pg kenduri cik bin -> pn bin. Huhuh. Pape pon cepat2 review taw. Dapat tgk kt blog pon jadila. :)

*wahh...memang kena betol2 tabah ni nak bg x nanges.hebatla kamu dear.

Shizan Syafik said...

samala.. sy pun tak ngis masa akad nikah.. happy2 je.. :)

neng ana said...

Congrats kamu! :)
Mmg best pn perasaan pakai inai lepas kawin ni kan.hehe

bintanghati said...

sha : hehe.. ala xpe sha. fhm sgt klu sape2 x pat nk g majlis.. rmi sgt wedding bln 11 ni kan. tp tgu jg sbnrnye sape la gerangan sha ni kan, rupanya mmg x dtg.. hehe

ms resepsi kat gombak je B2B cik mah dtg..
xde la hebat sgt dear sha..
klu blh ms hepy x nk la nangis2 ni..
mekap pn nnt jadi haru plak..
sbnrye ms tu cube je xmo nangis2 .. hepy je rs.so, berjaya..hehehe

ms resepsi nnt, cik bin review yer..
maklumla udah bz je kat uamh.. yg husband plak dok tercongok je kat laptop skang dgn fb.. pening2.. mls nk kaco.. dlu xde la teruk sgt hanto fbnye... huhu

kan syizan :.. hehee.. hepy saja rsnya..

neng ana:.. mmg best!..tarasa org tau je kite baru kawen, dlm ms yg sma malu jg..huhu

Cik Awin said...

tahniah...dh selamat menjadi isteri...tahniah juga sbb mampu mengawal air mata...

saya ni, entah la...risau juga cz kompom2 berjuraian air mata nanti...ank bongsu, yang terakir kawin dlm adik beradik...dapat suami org jauh pulak...kena siap sedia sekotak tisu agknya ;)

bintanghati said...

cik awin :.. sbt psl isteri..msh kurang percaya dh jd isteri dia..

dlu ms baca blog B2B yg nangis ms nikah, terasa jg akan menangis nnt..
dh siap bg pengapit cik bin, suh siap2 byk tisu kat tgn..
.tp cik bin berjaya !.. hehe..

ala cik awin, klu nangis pn ape slhnye.. x salah pn kan.. msg2 punye perasaan ms nikah..
mcm cik bin ni, klu blh nk elak nangis.. xmo sedih2 ,..itu je..

Nursaila Norman said...

selamat pengantin baru mas :)) semoga kekal ke syurga..saila dh follow blog ni tp xtau nape xnaik kat dashboard saila,patut la mcm jarang nampak entry awk..huhu! ni saila follow semula :))

Mizz ErMa said...

hehe..betul tu, rasa bahagia sgt taem inai masih merah dijari, bila da hilang nie, rasa mcm nk pakai lg skali jer..=D

bintanghati said...

saila : xpe.. biasa la kdg2 terlepas pandang jg kan.. dh pnh jumpa lg rs seronok je kan..
thanks ye wish n follow semula.. ala saila la pn cik bin doakan bahgia spi jannah..

mizz erma :.. ha kan rs mcm nk refill je inai ni..seronok ms paki inai. dh try dh usik husband nk refill blk.. dia ckp x yah laa yang~ ..

eila fazdli said...

hahaha...best kn ble ade inai lg... sronok jerk... ermm kt eila inai da kontot....kalau potong kuku ni, anis la inai eila...huhuhu...mud pengantin baru da nk abis....uwwaaaaa sedihhhh la..... tp takpe nsib baik inai kt kaki ade lg....lalalala...

slmt pgantin br yerk pn.mas.....

bintanghati said...

eila: hamboii2 mak eila... xpe kat kaki ade inai lg kan.. tp abg akk ckp, kat kaki tu, dh mcm k****g ... huhu..

Cheida_Mymee said...

waaahhhh selamat pengantin baru cik bintang eh silap PN bintang!!!
berseri-seri dema :)

bintanghati said...

thanks cheida .. hihi..

.:Klik la iklan ni ha:.