.................selamat datang my dear all.................

......Assalamualaikum......

Terima kasih kepada korang yg dtg jenguk2 blog ni.
..

Aku hanya menulis ttg 'Personal Life-hepy + sad' ttg 'photography' dan ttg 'i am B2B', as a M2B n now i am mama.. hehehe.. like! like! like!

Tinggalkan link anda utk aku jejak kembali .

































.:TQ 4 yr supporting & i follow u next:.

.:be my stalker:.

.:klik iklan ni:.

November 14, 2012

Update - Wedding Preparation ..kisah perfume & cincin

Assalamualaikum .. all my readers.... 

utk 9 hari lg ni ...........x tau dh mau update ape...
mood : cam biasa2 jek.. hihi..


                                                                  Counting : B2B 9 more days


utk mgu ni pasti ramai yg amik cuti pukal sbb raye deepavali & maal hijrah .. 
tp tidak la pd aku sbb mgu dpn start rabu, aku dh amik cuti kawen direct selama 10 ari + 4 ari sabtu ahad = 14 ari . huhu.. 
mgu ni hanye menghabiskan fail2 kat opis jek .



perkara yg terjadi semlm : 13.11.2012 Selasa  
... aku pegi SOGo --> beli set perfume nih 











cite psl perfume aku agak terkilan skit sbb 
ms aku tgk raye aritu 
ade sekali dgn set gold bangle 
yg lbh kuang mcm ni ..




lebih kuang jek la mcm ni..
tp season ni dh xde laa..
ade tu ade, tp bkn gold.. mcm ala2 itam menawan jek ..
aduhhhh!!.. aku nyesal sungguh x bli ms raye sale tu..
baru aku tau.................. aku sgt gileerr kan gold bangle .. huuhu.


pastu aku g bli cincin ms batal semayang nnt.. yakni cincin nikah ...
adela lebih kuang ropa inii ..

eh !..xde pun yg betul serupa .. hiihi..
saje tunjuk2 gambo cincin ... gedixs kan  ..







tp bulatnye lebih kuang mcm ni..heheh
sbnrnye taste aku utk cincin...................... aku x berminat dgn cincin mata/diamond 1..
yg terjojol bertenggek tuh ..
kurang minat utk aku...
so, lbh kuang gini la pilihan hati aku .. 
budak jahat ikutkan ajer ..

msa bli ni mmg sgt2 teruja laa..
maklumla kite2 ni kan mn leh lari dr brg2 kemas
rambang mate.. huhuhu
tu pn budak jahat x bg dh tgk2 kat kedai emas lain..
kate nya, klu nk bli emas putih tu, pegi jek kat kedai emas putih'
x yah dh tgk2.. usha2...buang ms...........
oh mai goodddd.. kite2 ni mmg suke buang ms klu tgk emas!! 

aku mmg dh lama aim dh cincin habib ni, 

tgl nk bli jek lg kan.. tp msh gatal nk tgk gak yg lain..
bg mate ni puasss...
dr plan nk bli kat alamnda..
trs je aku ajak budak jahat g habib kat jalan ampang...


ramai kwn2 yg agak terkejut sbb lg semgu je lagi nk nikah baru nk bli cincin.. 
dan ade jg yg terkejut sbb brg2 hantaran aku dh bli ms puasa aritu ..
sbb ade jek tnye mcm mn preperation?.. dh bli ke brg2..
sbb dorang tgk aku  rileks giler..hihihi.. 
(dorang tau ke jiwe raga aku ni xleh rileks lg!huh)
so, mmg rsa lenggang kangkong jek lagi sbb brg hantaran sendiri dh komplet..
yg perfume & cincin jek bru ni ha bli ..  

okeh ! tu je setakat ni .. 
wish me good luck .. 


16 comments:

cik mah said...

horay ade cincin dah..xpe bia lambat beli asalkan puas hati kan..nk pkai lame tu....hehhe...

anaztasias nora aira said...

nora dulu pun bli perfume kat sogo. gud luck !

fatehamohamed said...

cantiknye rupee cincin awk..pastu lama plak cuti kawen..best nyeeeeee:)))

orked violet said...

Eh!! cincin 2Lbh krg cm cincin tunang Sya aritu!! =)

Sya saje gedik beLi diamond utk tunang sbb mase akad nk bg geLang.tp skang da terlebih gedik da sbb tetibe rs nk ade sarong2 cincin Lak.rs cm xsame feeL die kLW kawen xsarong cincin.adoii

ha, skang pefume ade saLe x??

Kakzakie said...

Kakak pun exited ni BH. Kalau boleh jgn ada tertinggal snap semua yg jadi barang hantaran termasuk cincin, baju yg tukar-tukar, pelamin semuaaaalah kakak nak tengok gambarnya tau:)

Hanif Idrus said...

Tak lama lagi....pasti debaran kuat..

bintanghati said...

cik mah: best kan dh ade cincin..
sbnrnye lama dh gedixs dgn dak jahat nk g bli cincin.. haha

nora: sengaja g Sogo sbb ingtkan dpt la yg ade gold bangle tu, tp kecewa.. hihi

fateha: lbh kuang je bulat cincin tu fateha .. dh kawen nnt, kite bg tunjuk yg real .. cuti kawen wajib 10 ari ... hihi.. selama ni mmg sengaja kumpul cuti klu kawen, tup2 berbaloi gak kumpul coti.

sya :.. perasaan sya dgn cik bin sama laa, mulanya nk jg gelang, tp rsnya feel dia x sama la sarung cincin dgn pki gelang.. last2 decide gelang lps kawen nnt.
perfume tu ade je sale kot.. sogo tau jek laa.. sale memanjang..

kakzakie: insyaallah kak, try my best nnt snap sume moment ..
cume tukar2 baju je xde kak. mulanya nk jg, mcm adat melaka kan, sbb sy org melaka, tp x jd,akk tau jek la, tuko2 baju ni penat.. letih..

hanif: utk arini tgl 7 ari lg.. hehe...

fae jamal said...

wah! b2b. semoga berbahagia yea. semoga berjaya dlm menempuh kehidupan berumah tangga ;)

orked violet said...

hehe.sogo mmg suke saLe kan..tp org kate time christmas pefume mmg crazy saLE (amboi ayat!exaggerate..huhu)

nih excited nk g nih.dis week trun KL.hopefuLLy sempat La singgah sogo.huhu

bintanghati said...

fae jamal : thanks drop here dear..
n thanks wish tu yer. moga2

orked : tu la , rsnye sogo tu, tiap bln ade je sale.. sbb tu spi skang sogo tu bertahan kan ..

klu nk bli time cristmas, mmg x pat la orked.. hihi.. kne paksa diri gak bli ... kl ni mcm2 ade kan.. putrajaya pn trn kl ... best shoping kat kl lg..

missGogreen said...

cantik nya cincin..

bintanghati said...

missgreen : tengkiu ... tp tu bkn cincin yg sbnrnye... cume bulatnye yg ,lbh kuang jer... hihi

aTieYusof Family said...

moga berbahagia..:)
salam kenal..singgah follow sini...

chil&zam said...

i also love paco rabane 1million tu.hujung thun 2011 dah beli, bile jalan2 tgk ader lg best rase cam benggang je..aish..xpe la dah beli thn 2013 bakal taruk atas dulang..heee ~~


salam perkenalan

PRINCESS FARISHA said...

singgah sini nak jemput join segmen : http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/11/pencarian-bloglist-musim-1-diari-farisha.html

Anonymous said...

Or simply required some money, kredyt bez bik nevertheless simply don’t already have it until eventually short term? It goes on kredyt bez bik łódź in order to enormous People country wide day after day. An item comes up and also need pożyczki bez bik bez zaświadczeń some coinage, but your look at isn’t put in the account however. Doubts pożyczki pozabankowe inowrocław it has a means to kredyty bez zaświadczeń i bez bik get hold of a payday advance loan internet, appropriate?

.:Klik la iklan ni ha:.